Tältä Facebook olisi näyttänyt vuonna 1995

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin oudolta kuin se saattaa nuorempien mielestä kuulostaa, internet oli 90-luvulla vielä uusi ja ihmeellinen asia, eikä kukaan ollut kuullutkaan sosiaalisesta mediasta tai selfie-termistä. Nyt Youtubessa nähdään video, joka selvittää miltä Facebook olisi voinut näyttää, mikäli se olisi keksitty jo vuonna 1995.

YouTube
YouTube

Tuon ajan mainos- ja opetusvideoiden tyyliin tehdyllä videolla Alan-niminen mies perehdyttää ystävänsä Facebookin ihmeellisiin ominaisuuksiin, kuten mahdollisuuteen stalkata kauniita työkavereita entistä helpommin.

Video on ehdotonta katsottavaa kaikille 1990-luvulla varttuneille, sillä näyttelijöiden vaatteet ja hiustyylit, taustalla pyörivä musiikki sekä jättiläismäisen monitorin ruudulla näkyvä ”Facebook” ovat ehtaa ysäriä. Jokainen noihin aikoihin Ostos-TV:n kaltaisia mainosohjelmia nähnyt tunnistaa saman tien videon autenttisen tyylin.