Tutkijat: Tästä vesisateen tuoksu johtuu

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sateen jälkeen ja sateen aikana ilmassa on tietynlainen tuoksu, jolloin usein sanotaan, että ulkona tuoksuu sateelta tai siltä kuin olisi juuri satanut. Tutkijat ovat alkaneet perehtyä tarkemmin siihen, mistä tuoksu on peräisin, kun vesi sinänsä ei tuoksu miltään.

YouTube
YouTube

Videolla demonstroidaan sitä, mistä sateen tuoksu johtuu. The Washington Post -lehden mukaan tutkijat ovat kertoneet syyn löytyvän hidastetuista kuvista, joissa näkyy mitä tapahtuu, kun pisara iskeytyy maahan. Pisaran osuessa maahan siitä vapautuu ilmaan eräänlaista aerosolia. Aerosolin mukana ilmaan vapautuu bakteereja ja kasveista sekä maaperästä lähtöisin olevia öljyjä, minkä lopputuloksena ilmaan leijailee tuoksu, jonka tunnemme sateen tuoksuna.