British Airwaysin ykkösluokan törkyisyys järkytti – maksaisitko tästä 20 000 euroa?

Lux Matkailu · Stara.fi

Lentoyhtiöiden laatutasoissa on merkittäviä eroja, sillä jopa niiden parhaan matkustusluokan, ykkösluokan, tilat ja palvellut eroavat joskus toisistaan kuin yö ja päivä. Esimerkiksi Etihadin uusissa A380-lentokoneissa matkustajille on ykkösluokassa jopa omat luksustason sviitit.

YouTube
British Airwaysin ykkösluokka, Kuva: YouTube

British Airwaysin ykkönen on kuitenkin tuoreen videon perusteella hieman toista tasoa. YouTubessa on nimittäin julkaistu video, jossa Bloomberg TV -uutismedian toimittaja Owen Thomas esittelee ykkösluokan istuinosaston törkyisyyttä. Videolla nähdään miten perusteellinen siivous on mitä todennäköisimmin jätetty viikkokausiksi, sillä ykkösluokkan tilat muistuttavat lähinnä yökerhon sohvantaustaa.

Video on kuvattu Lontoosta St. Lucialle matkalla olleessa lentokoneessa 17. tammikuuta 2015. Videon esittelyssä kerrotaan, että pariskunta oli säästänyt tätä reissua varten ”koko elämänsä”, mutta tulos ei ollut ihan odotettu. Tapauksesta uutisoineen Business Insiderin mukaan lento ykkösluokassa Lontoosta St. Lucialle voi maksaa jopa 20.000 euroa, joten siihen rahaan voisi kuvitella saavansa puhtaan penkin käyttöönsä. Videosta kertoi ensimmäisenä CNN.