Kehitysvammaista ei päästetty Legolandiin: ”Lapsia täytyy suojella pedofiileiltä”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Manchesterissä asusteleva Simon Thomason pettyi karvaasti kuullessaan paikalliselta Legoland Discovery Centeriltä, että hän ei ole tervetullut elämyspuistoon. 40-vuotias Thomanson on koko elämänsä liikkunut pyörätuolilla ja autistinen Simon on henkiseltä iältään seitsemänvuotiaan tasolla.

Kuten monia muita seitsemän vuotiaita, myös Simonia kiehtovat suuresti LEGO-palikat ja rakennelmat. Niinpä hän oli onnensa kukkuloilla, kun hänen sisarensa Paula Thomanson osti hänelle vuoden passin paikalliseen Legoland-elämyspuistoon. Ennen passin ostamista Paula oli kertonut puiston henkilökunnalle veljensä tilanteesta.

Simon Thomanson oli niin innostunut passistaan, että hän kävi joka viikko Mancesterin Legoland Discovery Centerissä. Eräänä päivänä miehen pääsy puistoon kuitenkin yllättäen evättiin. Henkilökunta kertoi, että he eivät voi päästää sisään yksin liikkuvia aikuisia, sillä he saattavat olla uhka lapsille.

Thomansonin julma kohtelu on saanut sosiaalisessa mediassa kohun aikaan. Metro-lehden mukaan Simonin tapaus ei ole ensimmäinen, sillä aiemmin viime viikolla toinen pyörätuolissa istuva kehitysvammainen käännytettin puiston ovilta vaikka hänellä oli seuranaan henkilökohtainen avustaja.

Henkilökunnan joustamattomuus on saanut ihmiset raivon valtaan ja he ovat olleet järkyttyneitä kehitysvammaisten epäreilusta kohtelusta. On oikein, että puisto pitää lasten turvallisuutta tärkeänä, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että jokainen puistossa vieraileva aikuinen on vaarallinen pedofiili. Tapausten ilmitulon jälkeen Legoland on ollut melkoisessa median myllerryksessä. Jää nähtäväksi, onko puisto valmis joustamaan periaatteistaan kehitysvammaisten kohdalla.