Jousiampuja kuin konekivääri – ampuu kolme nuolta 0,6 sekunnissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tanskalainen Lars Andersen on julkaissut Youtubessa videon, jossa hän esittelee taitojaan jousiammunnassa. Mies on vaikeassa lajissa niin hyvä, että saa sen näyttämään todella helpolta. Andersen paljastaa videolla muutaman jousiammuntaan liittyvän uskomuksen ja myytin vääräksi.

Moni saa lajiin liittyvät tietonsa Hollywood-elokuvista tai jousiammuntakisoista, joissa ampujat ovat paikoillaan ja ampuvat liikkumattomaan maalitauluun. Andersen ei kuitenkaan tarkoita jousiammunnalla tämän tyyppistä lajia vaan sitä, mitä se oikeasti on.

Jousiammunta on ketteryyttä, tarkkuutta, nopeutta, hyvää kuntoa ja paljon osaamista vaativa laji, jonka pystyy hallitsemaan vain pitkän harjoittelun tuloksena. Hän onnistuukin nykyisin ampumaan peräti kolme nuolta vain 0,6 sekunnissa.

Videolla Andersen ampuu jousia liikkuvaan maaliin olemalla itse paikoillaan tai juostessaan ohi kohteiden, jotka eivät liiku. Andersen on uskomattoman tarkka osuessaan jokaiseen kohteeseen nopeasti liikkeen tuomasta haastavuudesta huolimatta.