Huolestuttava ilmiö leviää inssiajoissa – nuoret pestaavat kaverin ajamaan puolestaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Englannissa on alkanut muodostumaan ongelmaksi nuoret, jotka huijaavat autokoulun ajokokeissa. Yhä useampi nuori on valmis palkkaamaan itseltään näyttävän kaksoisolennon suorittamaan autokoulun kirjallisen testin tai ajokokeen heidän puolestaan.

Lähes 700 nuorta on jäänyt kiinni siitä, että joku muu on tehnyt kirjallisen kokeen tai suorittanut käytännön taitoja mittaavan ajokokeen heidän puolestaan. Daily Mail -lehden mukaan poliisi on pidättänyt 188 nuorta huijaamisesta ja heistä 37 on saanut vankeustuomion. Lähes 100 ajokorttia on jouduttu peruuttamaan.

Rikollisia yhteisöjä on muodostunut tämänlaisen huijaamisen ympärille. Yhteisön jäsenet veloittavat noin 800 puntaa kirjallisen kokeen suorittamisesta ja jopa 1.800 puntaa siitä, että he tekevät ajokokeen autokoulun oppilaan puolesta.