Kännykkäsovellus laskee lento-onnettomuuden todennäköisyyden

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime vuodet eivät ole varmastikaan olleet helppoja lentopelosta kärsiville, sillä maailmalta on kantautunut tavanomaista tiiviimpään tahtiin uutisia vakavista lento-onnettomuuksista. Mahdollisesti pahamaineisin näistä tapauksista oli Malaysia Airlinesin lento 370, joka katosi jälkiä jättämättä.

Am I Going Down?
Am I Going Down?

Lento-onnettomuuksia pelkääviä varten on nyt kehitelty oma älypuhelinsovellus. Brittiläisen Vanilla Pixelin työstämä Am I Going Down, eli Putoanko alas? -sovellus laskee kuinka suurella todennäköisyydellä mikäkin lento tulee päättymään onnettomuuteen. Tämä tapahtuu sovelluksen analysoimalla lentoliikenteeseen liittyviä tilastoja.

Riippuu tietenkin käyttäjästä itsestään, poistaako tieto lento-onnettomuuden todennäköisyydestä siihen liittyvää pelkoa vai lisääkö se sitä. Sovelluksen mukaan onnettomuuteen ei kuitenkaan suurella todennäköisyydellä joudu, vaikka lentokoneella matkustaisi jokaisena päivänä seuraavien 11.146 vuoden ajan.