Kädet sidottu ilmastointiteipillä tai nippusiteillä? Näin vapaudut pinteestä hetkessä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Harva ihminen on joutunut kokemaan elämässään tilanteen, jossa heidät on otettu vangeiksi ja sidottu kiinni käsistä tai jaloista. Pelottavalta kuulostava tilanne nähdään usein vain elokuvissa, mutta silloin tällöin tilanteita sattuu myös tosielämässä.

Dateline-ajankohtaisohjelman juontaja Andrea Canning on päättänyt testata tilannetta, jossa hänen kätensä on sidottu kiinni ilmastointiteipillä. Canning on saanut yhdysvaltalaisen tiedustelupalvelun agentilta ohjeita, kuinka tilanteesta on mahdollista vapautua.

Canningin tekemän testin tulos on yllättävä, sillä nainen onnistui vapautumaan teipistä todella yksinkertaisella ja helpolla konstilla. Nainen laittoi sidotut kätensä selän taakse ja voimaa käyttäen riuhtaisi kätensä edessään erilleen. Teippi antoi periksi ja Canning vapautui siteistään.

Andrean tekniikka muistuttaa suuresti samanlaista vapautumistekniikkaa, jossa kädet saa vapautettua myös nippusiteistä. Nuori neitokainen on nimittäin julkaissut netissä videon, jossa hän näyttää kuinka nippusiteistä pääsee vapaaksi.

Nämä tekniikat ovat hyvin yksinkertaisia. Vapautumistekniikassa oleellista on se, että kädet ovat vartalon etupuolella. Mikäli kädet on sidottu selän taakse, on vapautuminen mahdollista jos kädet saa sujautettua jalkojen yli etupuolelle.

Uhkaavasta ja pelottavasta vapaudenriistotilanteesta on näillä konsteilla helppo vapautua, mikäli käsien sitomiseen on käytetty ilmastointiteippiä tai nippusiteitä. On tietenkin toivottavaa, ettei näitä tekniikoita joudu koskaan käyttämään omassa elämässään. Mutta jos tilanne vaatii, näillä konsteilla vapautuminen on mahdollista.