Nerokas kananmunaniksi – näin teet keitettyä munakokkelia

Ruoka · Annika Kela

Kananmunat kuuluvat osaksi monen ihmisen päivittäistä ruokavaliota, eikä ihme, sillä munat ovat todellista terveysruokaa. Kananmunaa voi valmistaa usealla eri tavalla, ja yksi erikoisimmista valmistustavoista on keitetty munakokkeli.

Eräs kananmunista nauttiva kulinaristi on keksinyt tavan, jolla kananmunan sisustan saa vatkattua sekaisin rikkomatta munankuoria. Sen jälkeen munan voi keittää normaalisti ja nauttia keitetystä keltuaisen ja valkuaisen yhdistelmästä. Netissä julkaistulla videolla mies sujauttaa kananmunan paidan hihaan ja pyörittelee sitä ympäri.

Kananmunan keltuainen rikkoutuu ja sekottuu valkuaiseen munan sisällä. Lopputuloksena on valmiiksi vatkautunut keitetty kananmuna. Tällä konstilla saat ihmiset aamupalapöydässä hämilleen. Kananmunan kuorien alta paljastuu valkuaisen sijaan munakokkeli. Tätä kananmunaniksiä kokeillessa kannattaa noudattaa varovaisuutta, ettei munia heilutellessa kouret rikkoudu ja aiheuta sotkua ympäri keittiötä.