Teslan Insane-asetus järkytti kyytiläiset – 0-100 km/h 3 sekunnissa

Autot · Annika Kela

Kiihdytysautoilun ja moottoriajoneuvojen maailmaan perehtynyt Drag Times on julkaissut netissä hauskan videon, jossa kuski on vienyt joukon ihmisiä koeajelulle Tesla S P85D urheiluautolla.

Erikoisuutena kuski esitteli kyytiläisille auton kiihdytys-asetusta, joka oli nimetty sanalla Insane, eli mielenvikainen. Koeajosta kuvatun videon perusteella auton Insane-tilaa ei ole nimellä vähätelty, sillä auton kiihdytys oli videolla lähes mielenvikainen.

Asetuksen ollessa päällä auto kiihdytti nollasta 100 kilometrin tuntivauhtiin noin kolmessa sekunnissa. Kiihdytys liimasi kyydissä istuvat penkkeihinsä 1,2 G:n voimalla. Autonvalmistaja on ilmoittanut, että Insane-asetus potkaisee kiihdytyksessä auton vauhtiin täydellä 691 hevosvoimalla, jotka sähköauton kaksi moottoria tuottavat.

Auton kyydissä olleiden kauhistuneet mutta hulvattomat reaktiot eivät ole siis lainkaan liioiteltuja. Auton valtava voima ja vauhti yllätti kyytiläiset ja etenkin naiset ovat Insane-asetuksesta silminnähden pelästyneitä.