Turistit pelastivat koiranpennun Gambiassa – ihon alta löytyi 125 toukkaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suomalaistenkin suosimassa Gambiassa lomailleet saksalaisturistit järkyttyivät nähdessään kadulla huonovointisen koiranpennun. Pienen koiran ihossa oli nimittäin yli sata mangokärpäsen toukkaa. Turistit eivät voineet olla auttamatta avutonta pentua.

Eläinlääkärin vastaanotolle toimitettu pentu oli lääkärin mukaan vasta kuuden viikon ikäinen. Nuoresta iästään huolimatta pentu oli kokenut kovia ja kärsi ihossaan asuvista loisista. Gambialaisen hyväntekeväisyysjärjestön kuvaama video on järkyttävää katsottavaa.

Eläinlääkäri puristaa koiraparan ihosta valtavia määriä kärpäsen toukkia. Pennun ihossa oli yhteensä 125 toukkaa. Eläinlääkärin mukaan kyseinen yksilö oli onnekas, sillä katukoirat altistuvat loisille jossain vaiheessa elämää ja toukkia voi olla tuhansittain. Kyseessä on vakava ongelma, sillä koirien hoitamiseen ei ole rahoitusta tai resursseja.

Mirror-lehden mukaan hyväntekeväisyysjärjestön varoin toimiva eläinklinikka on ainoa laatuaan, joka hoitaa kodittomia eläimiä Gambiassa. Hyväsydämisten saksalaisturistien ansiosta koira sai asiantuntevaa hoitoa ja pääsi loisista eroon. Toivottavasti oli viimeinen kerta, kun koira joutuu mangokärpästen uhriksi.