Kännykkäsovellus poistaa ahdistavat ystävät

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pplkpr on uusi älypuhelimeen tarkoitettu sovellus, joka mittaa ihmissuhteitasi ja arvioi saako ystäväsi sinut iloiseksi, rauhalliseksi vai ahdistuneeksi. Sovellus varoittaa käyttäjää huonoista ihmissuhteista ja voi jopa poistaa joidenkin tiettyjen henkilöiden yhteystietoja puhelimesta.

Pplkpr.com
Pplkpr.com

Pplkpr-nimi tulee sanoista People Keeper. Nimensä mukaisesti sovellus säilyttää hyvät ystävät ja pitää epämiellyttävät kaukana tai ainakin auttaa tunnistamaan keitä he ovat. Sovelluksen mukana tulee ohjelma älypuhelimeen sekä sykettä ja tunnetiloja mittaava ranneke.

Ranneke hälyttää aluksi joka kerta käyttäjää, kun tämän syke muuttuu. Ranneke kysyy, onko ihminen iloinen, surullinen, vihainen, ahdistunut vai rauhallinen. Syötettyjen tietojen avulla ohjelma oppii tunnistamaan käyttäjän tunnetiloja ja tunnistaa, kenen lähellä käyttäjä tuntee tietyllä tavalla. Sovellus pystyy jopa poistamaan suurta ahdistusta aiheuttavat ihmiset puhelimesi yhteystiedoista.