Koulusta löytyi ulostetta – kaikki oppilaat pakotettiin riisumaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Teksasilaisessa Gustine-pikkukylässä on noussut kohu paikallisen koulun toimista. Oppilaat kertoivat vanhemmilleen, että heidät oli pakotettu koulussa laskemaan housunsa alas tarkastusta varten, kun koulun henkilökunta oli löytänyt liikuntasalista ihmisen jätöksiä.

Sen sijaan, että opettajat olisivat käsitelleet pökälekepposta tai -vahinkoa kuin aikuiset, olivat he päättäneet etsiä syyllisen nolaamalla oppilaat. Nuoret opiskelijat oli jaettu eri luokkahuoneisiin sukupuolen perusteella ja sen jälkeen oppilaat joutuivat laskemaan housunsa.

Oppilaiden pöksyistä etsittiin kepposeen viittaavia jälkiä. Syyllistä ei löytynyt ja nöyryytetyt oppilaat lähetettiin takaisin oppitunneille. Vanhemmat ovat olleet tapauksesta raivoissaan. Heidän mielestään opettajat ovat toimillaan rikkoneet räikeästi oppilaidensa oikeuksia. Koulun rehtori on myöntänyt, että asiassa on toimittu väärin ja sen olisi voinut hoitaa paremminkin.

Opettajat olisivat voineet muun muassa antaa varoituksen keppostelijoille kuulutuksella. Sen sijaan oppilaita nöyryytettiin ja nolattiin. Metro-lehden mukaan on todennäköistä, että vanhemmat tulevat vaatimaan koululta korvauksi tapauksen johdosta.