Tutkijat ymmällään: 8-vuotias tyttö keksi parannuskeinon syöpään?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Manchesterin yliopiston syöpätutkijat ovat testanneet kahdeksanvuotiaan tytön ehdotusta, jonka mukaan syövän parantamisessa voisi kokeilla tavallisia antibiootteja. Tutkijoiden yllätykseksi osa antibiooteista toimi tehokkaasti syövän parantamisessa.

Brittiläinen syöpätutkija tohtori Michael Lisanti ja hänen vaimonsa tohtori Frederica Sogtia olivat keskustelleet tyttärensä Camilla Lisantin kanssa syövästä. Vanhemmat olivat kysyneet tytöltä, mikä hänen mielestään olisi paras keino syövän parantamiseen.

Tyttö vastasi reippaasti, että antibiootit, sillä lääke on aikoinaan parantanut hänen kurkkukipunsa. Tyttärensä inspiroimana isä päätti testata tytön teoriaa laboratoriossa. Tutkimustulokset yllättivät tutkijat, sillä antibiottit näyttivät toimivan.

Lisantin mukaan doksisykliini-antibiootilla oli lupaavimmat tulokset. Kyseistä antibioottia käytetään muun muassa aknen hoitoon. Antibiootti pysäytti syöpäsolujen leviämisen ja tuhosi tehokkaasti sairaita soluja. Lisantin mukaan antibioottia voisi tulevaisuudessa käyttää edullisena vaihtoehtona syövän leviämisen estämisessä.

Daily Mail -lehden mukaan mies oli kokeillut antibioottista voidetta ihossa olevaan melanoomaan ja hämmästykseksi melanooma parani, eivätkä ympärillä olleet terveet solut vaurioituneet. Muut syöpätutkijat ovat olleet erittäin kiinnostuneita Lisantin suorittamista testeistä ja vaikuttaisi siltä, että laajempia jatkotutkimuksia tehdään tulevaisuudessa. Mikäli testit osoittavat antibioottien toimivan, on kahdeksanvuotias Camilla keksinyt ratkaisun syövän parantamiseen.