Yritys keksii lapsellesi omaperäisen nimen 28 000 eurolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet vanhemmat haluavat antaa lapselleen erikoisen ja muista erottuvan nimen. Ilmiö on Suomessakin yleinen, ja 2000-luvun aikana tavanomaisista poikkeavia etunimi on nähty lapsilla yhä enemmän. Tällaisen nimen keksiminen ei ole kuitenkaan mikään kovin helppo asia.

Jos erikoisen ja varmasti uniikin lapsen nimen keksiminen tuottaa ongelmia, voi aina kääntyä alan ammattilaisten puoleen. Sveitsiläinen Erfolgswelle-yhtiö keksii vauvalle kuin vauvalle varmasti yksilöllisen ja omaperäisen nimen – vaatimattomaan 28.000 euron hintaan.

Aivan tyhjästä ei Erfolgswellelle tarvitse maksaa, sillä nimeä kehittelemässä on jopa 14 henkilön tiimi. 12 kääntäjää ja neljä historiantutkijaa varmistavat, ettei nimellä ole yllättäviä ja ikäviä merkityksiä millään kielellä, ja kaksi lakimiestä puolestaan pitää huolen siitä ettei se ole rekisteröity tavaramerkiksi.

Kehittelytyön jälkeen Erfolgswelle ehdottaa vanhemmille 15-25 nimeä, joista he voivat valita mieluisan. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tiimi vielä keksii vielä positiviisen viestin sisältävän tarinan nimen taustalle. Marc Hauser rinnastaa Buzzfeed-sivuston haastattelussa uusien nimien keksimisen musiikin säveltämiseen tai maalaamiseen.

Ainutlaatuinen nimi ei tosin välttämättä pysyttele sellaisena, sillä ihmisten nimet eivät tietenkään ole rekisteröitäviä tavaramerkkejä. Yhtiön toimitusjohtaja Marc Hauser toteaa kenen tahansa voivan käyttää kerran keksittyä nimeä vapaasti.