Juoma-automaatin takaa löytyy uskomaton näky – salainen yökerho

Koti & Asuminen · Annika Kela

Kiinan Shanghaissa sijaitsee ylellinen piilobaari keskellä kaupungin vilinää. Arvostetun arkkitehdin Alberto Caiolan suunnittelema loungebaari on kätketty antiikkisen kokis-automaatin taakse. Sisäänkäynti baariin saattaa jäädä monelta huomaamatta, sillä automaatti on kahvilan sisällä.

Kuva: Alberto Caiola, Shen Zhonghai
Kuva: Alberto Caiola, Shen Zhonghai

Ylelliseen ja moderniin Flask -baariin pääsee kokis-automaattia muistuttavan oven kautta. Automaatti sijaitsee kahvilassa, jonka nimi on The Press. Baarin sisustus huokuu arvokkuutta ja se on tyylikäs yhdistelmä uutta ja vanhaa. Moderni tila on täytetty antiikkisilla huonekaluilla ja lämmin valaistus on saatu aikaan futuristisilla valaisimilla.

Automaatin takana sijaitseva salainen Flask-baari on kuin taideteos. Piilotettu baari on varmasti näkemisen arvoinen paikka ja odotettavissa on, että Coca-Cola-automaatin kautta tulee kulkemaan vielä moni ihminen. Turistit eivät välttämättä eksy sattumalta tähän viihtyisään baariin, eli sen antiikkisen kokis-automaatin sijannista kannattaa ottaa selvää matkustaessaan Shanghaihin.

Kuva: Alberto Caiola, Shen Zhonghai
Kuva: Alberto Caiola, Shen Zhonghai