Karhu kuvattiin rapsuttamassa selkäänsä – sitten videoon lisättiin musiikki

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjällä Vladivostokin Leopard-kansallispuistossa on saatu hulvatonta videokuvaa selkää rapsuttavasta karhusta. Puistokameraan tallentui mustakarhun nautinnollinen selänrapsutushetki, joka muistutti omalla tavallaan tanssahtelemista.

Mustakarhu on valinnut kameran läheisyydestä puun, joka soveltui parhaiten selän rapsuttamiseen. Sen jälkeen karhu aloitti iloisen rapsutuksensa ja näky oli kuin Disneyn Viidakkokirja-elokuvasta. Aasian mustakarhu käyttäytyi kuin Baloo-karhu konsanaan ja näytti viettävän onnellista karhun elämää.

Leopard-kansallispuisto on suuri luonnonsuojelualue, jossa elää mustakarhujen lisäksi uhanalaisia amurinleopardeja ja amurintiikereitä. Jotta eläinten liikkeitä voitaisiin seurata häiritsemättä niiden elämää, on puistoon asetettu useita liikkeitä tunnistavia kameroita.

Yhdelle kameroista oli taltioitunut iloisen mustakarhun rapsutushetki ja puiston työntekijät ovat julkaisseet sen netissä. Puuta halaileva ja tanssahteleva karhu on kerrassaan riemastuttava näky. Videon toisessa versiossa siihen on lisätty vielä musiikki, jota karhu näyttää tanssivan.