Applen mystiset autot ihmetyttävät – jotain suurta tekeillä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisat San Franciscon asukkaat ovat tehneet viime päivinä havaintoja kameroin varustetuista autosta. Kalifornian liikennevirasto on vahvistanut ajoneuvojen olevan rekisteröityjä teknologiajätti Applen nimiin, ja autojen ilmestyminen katukuvaan on herättänyt runsasta keskustelua yhtiön mahdollisista suunnitelmista.

Daily Mail -lehden mukaan jotkut uskovat kameroin varustetun Applen auton olevan merkki siitä, että yhtiö on kehittelemässä haastajaa Google Mapsin suositulle Street view -palvelulle. Apple korvasi Google Mapsin Apple Maps -sovelluksella älylaitteidensa karttapalveluna vuonna 2012. Googlen katunäkymän kaltainen ominaisuus on kuitenkin toistaiseksi puuttunut Applen omasta karttapalvelusta.

Joidenkin tahojen mukaan kameroin varustetut ajoneuvot selittyvät sillä, että Apple testaisi itseohjaavia autoja. Teknologia-analyytikko Rob Enderlen mukaan mysteeriauton kameroiden lunsas lukumäärä puoltaa tätä teoriaa. Applen edustajat eivät ole toistaiseksi kommentoineet autoon liittyviä kysymyksiä tai sen käyttötarkoituksesta esitettyjä teorioita.