Kalansaalis painajaisista – tämän isä ja poika nostivat merestä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Walesilaiset kalastajat Lochlainn Kelly ja hänen isänsä Mike kohtasivat todella harvinaisen näyn. He saivat saalikseen veden syvyyksissä elävän peikkohain, jota ihmiset eivät yleensä pääse näkemään sen eläessä syvällä meren pohjassa.

Peikkohai on todella harvinainen näky. Se ei pidä auringonvalosta ja siksi piileskelee yleensä meren pohjassa noin 1,2 kilometrin syvyydessä. Peikkohai jäi Lochlainnin ja Miken verkkoon kuitenkin vain 609 metrin syvyydessä.

Daily Mail -lehden mukaan peikkohai kuuluu 125 miljoonaa vuotta vanhaan haiperheeseen ja lajia pidetäänkin elävänä dinosauruksena. Tutkijat arvioivat kalastajien saaliiksi joutuneen yksilön olevan vain noin kolmevuotias, koska se oli 1,2 metriä pitkä. Täysikasvuinen peikkohai on pituudeltaan kolmesta neljään metriin. Peikkohai ei jää kalastajille, vaan se lähetetään museoon Sydneyyn.