Isä ja tytär metsästävät pedofiileja – virittävät heille internetissä ansoja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

19-vuotias Leah Collis ja hänen isänsä Brendan metsästävät yhdessä internetin kautta miehiä, jotka lähettelevät nuorille tytöille sopimattomia viestejä. Isä ja tytär virittävät miehille ansan ja ilmiantavat saamansa tiedot poliisille, joka suorittaa kiinnioton.

YouTube
YouTube

Leah erosi kaksi vuotta sitten poikaystävästään. Hän tutustui 17-vuotiaana juuri eron jälkeen internetin keskustelupalstalla erääseen poikaan, joka kertoi olevansa 20-vuotias. Kun Leah tapasi miehen, hän paljastuikin 44-vuotiaaksi. Leah järkyttyi ja kertoi asiasta isälleen, joka alkoi sen jälkeen etsimään miestä käsiinsä, mutta tuloksetta.

Isosta ikäerosta huolimatta suhde ei ollut lain silmissä rikos, koska tyttö oli yli 16-vuotias. Leah alkoi tapauksen jälkeen miettimään, kuinka monet vanhat miehet mahtavat ottaa yhteyttä nuoriin alaikäisiin tyttöihin keskustelupalstoilla.

Leah ja Brendan perustivat yhdessä internetprofiileja Justin Bieberin ja One Directionin fanisivuille nähdäkseen saavatko pikkutytön profiilit yhteydenottoja miehiltä. Ei mennyt aikaakaan, kun heidän luomansa profiili alkoi saamaan vanhemmilta miehiltä sopimattomia viestejä, joissa kysyttiin muun muassa onko tyttö vielä neitsyt.

Leah ja Brendan keräävät aina todisteet käydyistä keskusteluista ja luovuttavat ne poliiseille. Paikallinen poliisi ei ole mielissään perheen oman käden oikeutta harjoittavasta toimintatavasta, mutta he ovat ottaneet kiinni isän ja tyttären avulla muun muassa yhden 50-vuotiaan miehen, joka oli lähettänyt noin 3.500 viestiä tytölle yhden viikon aikana.