Ruotsalainen koulu ihmetyttää – koululaiset käskettiin avantoon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joka vuosi ruotsalaisessa koulussa järjestetään opetustunti, jossa koululaiset kokeilevat miltä tuntuu pudota jäihin. Liikuntatunnilla koululaiset viedään järven rantaan ja sen jälkeen jokainen hyppää vuorotellen avantoon.

Ennen avantoon hyppäämistä koululaisille on pidetty luento siitä, miten heikolla järvenjäällä tulee toimia. Opetustunnin tarkoituksena on opettaa koululaisia toimimaan tilanteessa, jossa he ovat pudonneet jäihin.

Todellinen tilanne on aina vaarallinen ja paniikissa tärkeät seikat saattaa unohtua. Jotta jokainen varmasti muistaisi, mitä pitää tehdä selviytyäkseen, on opetus viety käytännön tasolle. Avantoon hyppääville oppilaille annetaan naskalit, joiden avulla heidän tulee vetää itsensä ylös vedestä.

Varatoimenpiteenä jokainen koululainen on kiinnitetty opettajaan ja hätätilanteessa koululainen saadaan pelastettua köyden avulla. Opetusmetodi on ollut menestys ja koululaiset ovat olleet innoissaan kokeilusta. Saa nähdä koska tällainen opetustuokio saadaan Suomeenkin käytönnöksi.