Fitness-kaunottaren vinkki kiinteytymiseen: ”Puntari pois!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Itseään maailmanmatkaajaksi ja urheiluhulluksi kuvaileva 25-vuotias fitness-kaunotar Sanna Laitinen on perehtynyt Blogbookbloginsa kirjoituksessa harhakäsityksiin, joita etenkin naisilla on kiinteytystreeninsä suhteen. Neitokainen on huomannut, että yhä useampi kompastuu samoihin harhakäsityksiin.

Laitinen toteaa blogissaan, että monet salilla ahkeroivista nuorista naisista haluaa kiinteytyä ja pudottaa painoaan, mutta saada myös muodokkaat ja naiselliset lihakset.

– Mimmit kertovat kuinka ovat aina taistelleet oman painonsa kanssa, vaikka ovat pyrkineet syömään vähän ja viettämään aikaa kuntsalin juoksumatolla. Hoikkaakin hoikempi tyttö kertoi, kuinka haluaisi isommat pakarat, mutta laihduttaa ja kiinteytyä pitäisi ensin, Sanna kirjoittaa blogissaan.

Näihin tavoitteisiin Sanna antaa kolme helppoa vinkkiä. Ensimmäinen vinkki on se, että puntari on syytä unohtaa. Puntarin jatkuvasta seuraamisesta kannattaa luopua, sillä pakkomielteisestä painon tarkkailusta ei ole kuin hallaa treenille.

Toisena vinkkinä on oikein syöminen. Sannan mukaan treenaajan pitäisi syödä paljon ja fiksusti, varsinkin treenin ympärillä. Paastoamalla voi saada rasvan palamaan, mutta samalla menettää lihasmassaa. Sanna on jakanut blogissaan oman päivittäisen ruokavalionsa, josta halukkaat voivat käydä katsomassa esimerkkiä omaan valioonsa.

Laitisen kolmas vinkki on se, että juoksumattotreenin sijaan on hyvä tarttua rohkeasti painoihin.

– Mikäli tarkoituksena on kiinteytyä, niin kyllä se painojen kanssa äheltäminen punttisalin puolella on parasta lääkettä ihon kimmoisuudelle, lihasten uodolle ja varsinkin mielelle, Sanna kirjoittaa.

Sannan pirteät blogikirjoitukset tarjoavat hyivä ohjeita muille treenaajille ja neitokaisen innokkuus lajia kohtaan motivoi liikkumaan. Aiheeseen liittyvän blogin voi käydä lukemassa kokonaisuudessaan Blogbook-sivuilta.