Karmaiseva soitto hätäkeskukseen – pizzatilaus olikin jotain aivan muuta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hätäkeskukseen tulvii valtava määrä turhia puheluita. Joskus puheluita soitetaan hetken mielijohteesta, vahingossa tai koskien asioita, jotka eivät ole todellisia hätätilanteita. Hätäkeskuksen päivystäjien tärkein tehtävä on pysyä valppaana hätätiilanteiden varalta.

Super Bowl -ottelun yhteydessä esitetty video on karmiva esimerkki hätäkeskukseen tehdystä puhelusta, joka on tällä kertaa onneksi kuitenkin vain tekaistu valistusvideo. Puhelussa nainen soittaa keskukseen tilatakseen pizzaa. Puhelun alussa nainen kertoi osoitteen ja sen jälkeen hän luetteli haluamansa täytteet vältellen päivystäjän kysymyksiä. Pian päivystäjä huomasi, että kyse ei ollut pizzan tilaamisesta, vaan hätätilanteesta.

Julkaistun videon tarkoituksena on herätellä ihmisiä reagoimaan. Perheväkivallan ja hyväksikäytön vastainen mainoskampanja pyrkii siihen, että ihmiset oppisivat huomaamaan hätätilanteet. Joskus avunhuuto saattaa tulla valeasussa. Mainoksen tarkoituksena on saada ihmiset reagoimaan tilanteisiin herkemmin, jotta ikäviltä tilanteilta vältyttäisiin ja perheväkivalta ja hyväksikäyttö saataisiin loppumaan.