Karmea näky solariumissa – valitustus meni liian rajuksi?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Jokainen on varmasti joskus kuullut puhuttavan UV-säteilyn aiheuttamista vaaroista. Suuri määrä säteilyä saattaa aiheuttaa terveysongelmia ja pahimmassa tapauksessa ihosyöpää. Nyt eräs yhdysvaltalainen ryhmä on päättänyt ottaa asiakseen valistaa ihmisiä solariumpilan muodossa.

Valistuskampanjan kohderyhmänä oli ihmiset, jotka käyvät solariumissa. Pilaa varten ryhmä oli avannut tekaistun solarium-salongin ja jakoivat kadulla ihmisille kuponkeja, joilla he saisivat ilmaisen solarium-käynnin. Monet kaduntallaajat päättivät hyödyntää solariumin tarjouksen ja marssivat salonkiin.

Ennen solariumiin menemistä asiakkaista otettiin kuva. Sen jälkeen asiakas toisensa perään meni solarium-huoneeseen. Siellä asiakkaille paljastui karmiva yllätys. Solarium-arkku oli keskellä huonetta, jossa oli hautajaiset meneillään. Solarium-arkku kuvasti hauta-arkkua ja jokaisen asiakkaan kuva oli tulostettu kehyksiin.

Muistotilaisuus oli järjestetty ihosyöpään menehtyvän asiakkaan muistolle. Monet ihmisistä olivat järkyttyneitä pilasta ja vakuuttivat, etteivät enää mene solariumiin. Vaikka pila oli selvästi liioiteltu, oli sen viesti mennyt perille asiakkaille. Solariumissa toki saa kauniin rusketuksen, mutta sen käyttämisessä on myös haittapuolensa. UV-säteet aiheuttavat ihosyöpää.