NASA julkaisi upean videon – tältä näyttää Kuun pimeä puoli!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Maan asukkaille on ollut mahdotonta tarkastella Kuun toista puolta Maasta käsin, sillä Kuu kääntää aina saman puolen Maata kohti. Avaruushallinto NASA on julkaissut aiheesta kiinnostuneiden iloksi videon, jossa esitellään Kuun pimeä puoli yksityiskohtaisesti.

NASA
NASA

Tietoa kuun toisesta puolesta on runsaasti, vaikka dokumentointi on jouduttu tekemään avaruudesta käsin. NASA:n julkaiseman videon avulla on mahdollista tutkailla Kuuta avaruudesta katsottuna.

Tarkasti laadittu video on monen vuoden työn tulos. Kuun pintaa on kuvattu tarkoin vuodesta 2009 lähtien tarkoituksena laatia yksityiskohtainen kartta Kuun toisesta puolesta. Materiaali on saatu tutkittua ja käsiteltyä ja siitä lopputuloksena on havainnollistava video. Toisin kuin Iron Sky -elokuvassa, vaikuttaisi siltä, että Kuun pimeällä puolella ei ole natsien tukikohtia.