Suomalainen uutuus Yepzon paikantaa kadonneen hetkessä

Digi Lifestyle · Stara.fi

Joulukuussa lanseerattu suomalainen uutuustuote Yepzon on pienikokoinen ja helppokäyttöinen GPS-paikannin, jonka avulla on helppo ja nopea paikantaa esimerkiksi kadonnut lapsi tai vanhus. Nyt Varkaudessa on otettu Yepzonit käyttöön muistisairaiden hoidossa ensimmäisenä maailmassa.

Yepzon
Yepzon
Yepzon
Yepzon

Jatkossa esimerkiksi kotinsa löytämisessä haasteita kohtaavat saavat mukaansa Yepzonin, jonka akku kestää päiväkausia lataamatta ja jota ei voi sammuttaa. Näin ollen katoamistilanteessa henkilö voidaan paikantaa tarkasti muutamassa minuutissa, eikä hitaita ja kalliita etsintäoperaatioita tarvita. Laite voi parhaassa tapauksessa pelastaa ihmishenkiä mahdollistaessaan henkilön nopean löytymisen.

– Yepzonin avulla voidaan sijaintipaikan GPS-signaalin tarkkuudesta riippuen joko tehdä tarkka paikannus tai vähintäänkin rajata etsintäaluetta. Se, että yhtä Yepzonia voi seurata useampi omainen, voi myös jakaa vastuuta useammalle, kertoo Varkauden kaupungin palveluohjaaja Mervi Ilonen.

Yleisenä tavoitteena on, että ihminen voisi olla mahdollisimman pitkään kotihoidossa. Jos ihminen lisäksi itse haluaa näin, tätä tavoitetta on kunnioitettava ja pyrittävät varmistamaan sille edellytykset. Yepzon on myynnissä hyvin varustetuissa myymälöissä ja verkkokaupoissa. Esimerkiksi Verkkokauppa.com myy laitetta hintaan 98,90 sisältäen puolen vuoden datakulut.