Japaniin suunnitellaan vedenalaista kaupunkia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huippusuositun Bioshock-pelisarjan kaksi ensimmäistä osaa sijoittuivat Rapture-nimiseen kaupunkiin, joka sijaitsi kokonaisuudessaan meren alla. Merenalaisia kaupunkeja saatetaan tulevaisuudessa nähdä muuallakin kuin populaarikulttuurin piirissä.

Instagram
Instagram

Shimizu Corporation -yhtiö on paljastanut suunnittelevansa vedenalaisen kaupungin rakentamista Japanin rannikon tuntumaan. Mikäli Ocean Spiral -nimisen kaupungin rakentamiseen myönnetään luvat, saattaa asumiskelpoinen, sci-fi-tarinoita muistuttava vedenalainen maailma olla todellisuutta jo vuonna 2035.

Ocean Spiral koostuisi spiraalin muotoisesta Infra Spiral -rakennelmasta ja sen kärjessä, pinnan tuntumassa olevasta ympyränmuotoisesta Blue Garden -kaupunkiosasta. Meren pohjalla oleva Earth Factory -osio puolestaan kierrättäisi hiilidioksidia Ocean Spiralin asukkaille. Shimizu Corporationin mukaan Ocean Spiralissa olisi toimitilaa lukuisille yrityksille ja hotelleille ja asumistilaa ainakin 5.000 ihmiselle.

Instagram
Instagram