Jimmy Kimmel julkaisi kiusallisen katugallupin: ”Onko sinulla mustaihoista ystävää?”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jimmy Kimmel halusi keskusteluohjelmansa katukyselyosiossa ottaa osaa helmikuussa vietettävään Black History -kuukauteen. Kimmelin lähettämä haastattelija kyseli ohikulkijoilta sattumanvaraisesti, että onko heillä tummaihoisia ystäviä. Reaktioita yllättävään kysymykseen oli monia.

Haastattelija kysyi ihmisiltä ensin, mikä heidän nimensä on, minkä jälkeen hän yllätti ihmiset suoralla kysymyksellä. Osa tunnusti hieman noloissaan, että heillä ei ole tummaihoisia ystäviä. Osa valehteli haastattelijalle, että heillä on, minkä jälkeen he jäivät valheesta kiinni nokkelan haastattelijan kysyessä nopeasti perään, mikä heidän ystävänsä nimi on.

Tummaihoisten ihmisten historiaan keskittyvä Black History Month on alunperin presidentti Greald Fordin aloittama tunnustus erilaisia ihmisiä kohtaan. Jimmy Kimmel halusi nähdä, miten ihmiset reagoivat teemakuukauden innoittamaan kysymykseen. Päällisin puolin näytti siltä, että haastateltavat olivat huolissaan heidän antamastaan kuvasta itsestään jos he vastaisivat, että heillä ei ole tummaihoisia ystäviä.