Erikoinen avunpyyntö hätänumeroon: ”Hevonen jumissa kylpyammeessa!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kalifornian Sacramentossa on kuvattu videolle erikoinen pelastusoperaatio. Yksi hevosaitauksen asukeista oli kaatunut kylpyammeeseen, eikä päässyt sieltä omin avuin ylös. Omistajan mukaan kylpyammeisiin kaadetaan hevosille ruokaa ja vettä.

Yksi hevosista oli alkanut loikkia kylpyammeiden edessä pitääkseen muut hevoset loitolla. Pomppivan hevosen temmellys keskeytyi, kun hevonen kellahti ammeeseen ja jäi jumiin. Hevonen ehti olla kiipelissä alle puoli tuntia, kun pelastuslaitos jo riensi paikalle auttamaan. Yksi hevostallilaisista on kuvannut huvittavan videon palomiesten pelastusurakasta.

Metro-lehden mukaan hevosen jumiutumista kylpyammeeseen oli vaikea kuvailla hätäkeskuksen päivystäjälle ilman, että päivystäjä luulee kyseessä olevan pilapuhelu. Onneksi omistaja osasi selittää vakavan, mutta huvittavan tilanteen asiallisesti ja apu lähtetttiin paikalle. Lopulta hevonen vapautui pinteestä loukkaantumattomana.