Sirkusleijona hermostui – hyökkäsi kouluttajansa kimppuun

Viihdeuutiset · Annika Kela

Egyptiläisen sirkuksen näyttävimmät esiintyjät ovat koulutetut leijonat. Kyseinen sirkus on käyttänyt vuosikymmeniä kesyttämiään kissapetoja esityksissään. Vaikuttaisi siltä, että kouluttamisesta huolimatta pedot saattavat olla arvaamattomia.

Yksi sirkuksen asiakkaista on nimittäin kuvannut kauhistuttavan videon sirkusesityksestä, jossa leijona hyökkäsi kouluttajansa kimppuun. Kovaäänisen musiikin ja mekkalan hermostuttama kissapeto syöksyi kesyttäjäänsä kohti ja kaatoi hänet maahan.

Yleisö kirkui kauhusta, kun yksi leijonista makasi kouluttajan päällä. Ripeän toiminnan ansiosta sirkuksen henkilökunta sai erotettua leijonan kouluttajastaan ja muut leijona käskettiin pois kehästä. Metro -lehden mukaan kouluttaja ei loukkaantunut tilanteessa. Monen mielestä, on ironista, että sirkus ei ole vieläkään luopunut leijonistaan, vaikka kouluttajan leijonankesyttäjä-aviomies menehtyi vuonna 2004 kesyttämänsä leijonan hyökkäykseen.

Monen mielestä leijonat eivät kuulu sirkukseen. Leijonien kouluttamisesta käytetään usein väkivaltaa ja voimakeinoja. Kissojen kiduttaminen viihteellisen show’n aikaansaamiseksi raivostuttaa monia. Toivottavasti tämä tapaus muistutti sirkusta, että ehkä on aika luopua kissapedoista ja keksiä sirkukselle uusi vetonaula.