Breaking Bad -hittisarjan spin-off rikkoi ennätyksiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

AMC-kanavan suosittu Breaking Bad loppui vuonna 2013 jättäen monet television katsojat haikailemaan mustasta huumorista tunnetun rikossarjan perään. Heidän onnekseen kanava ilmoitti tuottavansa spin-off -sarjan Better Call Saul, joka keskittyy Breaking Badista tuttuun asianajajaan, Saul Goodmaniin.

Better Call Saulin ensimmäinen jakso esitettiin AMC-kanavalla sunnuntaina 8. helmikuuta. Sarja rikkoi heti Yhdysvalloissa ennätyksiä, sillä kyseessä oli aikojen katsotuin kaapeliverkossa esitetty pilottijakso. Katsojalukuja mittaavan Nielsen ratingsin mukaan sarjaa kerääntyi katselemaan jopa 6,9 miljoonaa silmäparia, joista 4,4 miljoonaa katsojaa lukeutui televisioyhtiöille tärkeään 18-49 ikävuoden ryhmään.

Better Call Saul kertoo ajasta ennen Breaking Badin tapahtumia. Spin-off -sarja alkaa vuodesta 2002, jolloin Saul Goodman ei ollut vielä tavannut tavallisesta koti-isästä rikosten polulle päätynyttä Walter Whitea. AMC-kanavan lisäksi sarjan pilottijakso on nähtävillä Yhdysvalloissa Netflix-suoratoistopalvelussa.