Mullistava uutuus! Käänteinen mikroaaltouuni jäädyttää ruoan hetkessä

Ruoka · Annika Kela

Brittiläinen Emma Maskery on osallistunut jokavuotiseen keksintökilpailuun kehittelemällään Freezer-Wave -mikroaaltouunilla. Hän voitti kilpailussa oudoimman keksinnön palkinnon. Käänteinen mikroaaltouuni toimii samalla periaatteella kuin perinteinenkin mikro, mutta se jäädyttää ruoan.

Mikroaaltouunin kylkeen on nikkaroitu telineet paineistetulle hiilidioksidipulloille, joista sisältö johdetaan mikroon. Kun mikroaaltouuni kytketään päälle, vapauttaa se paineistetun hiilidioksidin ja uunissa oleva ruoka jäätyy. Jokavuotisessa keksintökilpailussa Oddkassa ollut tuomari Colin Furze on julkaissut Youtubessa videon, jossa hän esittelee nerokasta keksintöä. On vain ajan kysymys, koska näitä jäädytyslaitteita saadaan kuluttajamarkkinoille.