Uskomaton näky! Näin lentokoneen maalipinta poistetaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lentoyhtiö Virgin Australia on julkaissut netissä mielenkiintoisen timelapse-videon Boeing 737 -lentokoneen maalausurakasta. Lentokoneen maalaukseen oli varattu vain 11 päivää, joten työhön oli varattu 18 asiansa osaavaa maalaria.

YouTube
YouTube

Kiehtovalla videolla näytetään, kuinka vanha maalipinta poistetaan koneesta. Maalarit ruiskuttivat punaisen maalin päälle luotinta ja sen seurauksena näytti kuin maali olisi sulanut pois lentokoneen pinnasta. Maalausurakka käynnistyi täyteen vauhtiinsa kun vanha pinta oli saatu poistettua.

Koneen maalaamiseen kului yhteensä 260 litraa maalia. Prosessin etenemistä on huumaavaa seurata. Tarkkaan suunniteltu työ ja toteutus on taannut täsmällisen tuloksen ja maalausurakan jäljiltä lentokone näytti aivan uudelta. Daily Mail -lehden mukaan kone lensi viimeisen matkansa punaisena Brisbanesta Townswilleen, jossa maalausurakka suoritettiin.