Järkyttävä näky! Lihaksikas sonni kuin kehonrakennuksen MM-kisoista

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lihakarjan kasvattaja on kuvannut videolle yhden karjalaumansa suurimmista sonneista. Videolla esiintyvä sonni on rodultaan belgiansininen ja rodulle on ominaista valtava lihasmassa. Jalostuksen seurauksena on saatu aikaan rotu, jolla on tavallista enemmän lihasmassaa.

YouTube
YouTube

Monelle suomalaiselle belgiansinisen sonnin tai lehmän näkeminen voisi olla aluksi järkyttävä kokemus. Lehmät ja sonnit näyttävät nimittäin siltä, kuin niille olisi syötetty steroideja.

Lihasmassa on kuitenkin kyseisellä rodulla syntynyt pitkän jalostusprosessin seurauksena. Suomessa kyseinen rotu on harvinainen, eikä ainakaan toistaiseksi ole tiedossa kasvattajaa, jolla olisi puhdasrotuisia yksilöitä. Euroopassa belgiansininen on suosituin sen alkuperämaassa Belgiassa.

Videolla esiintyvä muskelikasa näyttäisi olevan valtavasta koostaan huolimatta leppoisa kaveri. Laitumella päiväänsä viettävä sonni heilutteli häntäänsä ja tuijotti kameraan. Jää nähtäväksi saapuuko kyseinen rotu jonain päivänä myös Suomeen.