Kilpa-ajo kuin Star Warsista – isojen poikien näyttävä leikki videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikki muistavat varmasti Star Wars -elokuvasta tutun formulatyylisen kisan, jossa ihmiset ajoivat ilmassa kapselien sisällä kilpaa. Nyt samanlaisen kokemus on saatu toistettua kotikonstein, kun New Yorkin lennokkiryhmä on kehitellyt uudenlaiset superlennokit.

Motherboard on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa miesten kauko-ohjattavat lennokit on viety aivan uudelle tasolle. Niistä on saatu kotikonstein niin tehokkaita, että ne kulkevat ilmojen halki jopa 160 kilometrin tuntivauhtia. Nyt upeana lisämausteena miehet ovat asentaneet lennokkeihinsa myös kamerat.

Kamerakuva lennokin avulla ei sinänsä ole uutta, mutta miehillä on päässään lasit, joihin kamera lähettää live-kuvaa. Ohjaajat saavat siis kokemuksen, että he olisivat lennokkien kyydissä yläilmoissa ohjaamassa koneitaan. Videolla miehet käyvät lennokkien avulla leikkimielisen kilpa-ajon, jollaisen varmasti todella moni haluaisi itsekin päästä kokemaan.