Kissaterapiaa työpaikoille – kissanpentu kylään tilauksesta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uber-taksit ovat lyöttäytyneet eläinsuojien kanssa yhteen ja kehittäneet palvelun, joka kuljettaa kissanpentuja tilauksesta esimerkiksi työpaikalle lounastauon ajaksi. Taksien järjestämä mediatempaus on aiheuttanut eläinrakkaissa ihmisissä sekä ihastelua että suuttumusta.

Uber-taksit kuljettavat Brisbanen, Gold Coastin, Geelongin, Melbournen, Perthin ja Sydneyn alueella kissanpentuja tilauksesta. Pentuja kuljetetaan lounastaukojen ajaksi esimerkiksi työpaikoille, missä työntekijät maksavat kuljettajille suoraan käteisellä saadakseen halailla ja silitellä suloisia kissanpentuja.

Kissat tuodaan työpaikalle 15 minuutin ajaksi ja vierailu maksaa 40 Australian dollaria. Kaikki pennut on pelastettuja ja kodittomia, joten eläinsuoja toivoo työntekijöiden ihastuvan pentuihin ja kenties adoptoivan niistä osan vierailujen ansiosta. Kampanjaa on kritisoitu kuitenkin siitä, että se kannustaa ihmisiä ostamaan kissanpentuja hetken mielijohteesta, jolloin niillä on uudelleen riski joutua hylätyiksi.