Visailuohjelmassa hervoton moka – vähemmästäkin pasmat sekoavat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Visailuohjelmissa yritetään yleensä pärjätä yleistiedoilla, mutta amerikkalainen viihdeohjelma Family Feud toimii hiukan eri tavalla. Siinä kahden pelaajan tulee vastata juontajan esittämään kysymykseen mahdollisimman nopeasti ja vastaukset perustuvat tilastollisiin totuuksiin.

Visailuohjelmassa koettiin äskettäin todella koominen hetki, kun toinen kilpailijoista yllätti vastauksellaan. Ohjelman juontaja esitti kilpailijoille kysymyksen: ”Nimeä jokin asia, jonka lääkäri voisi vetää ihmisen sisältä”.

Kilpailijoiden tuli tietää tilastollisesti seitsemän yleisintä vastausta tähän. Nainen painoi heti pöydällä olevaa painiketta vastausvuoron merkiksi ja kertoi vastauksen olevan gerbiili. Juontaja ja toinen kilpailija tyrmistyivät ja alkoivat hetken kuluttua nauramaan. Nainen sanoi puolustuksekseen, että on joskus kuullut jostain, että lääkäri on ottanut ihmisen sisältä gerbiilin.

Family Feud -sarjaa on esitetty jo vuodesta 1976 lähtien. Ohjelmaidea on pysynyt samana, mutta sen juontajat ovat vaihtuneet. Tällä hetkellä ohjelmaa juontaa koomikko-näyttelijä Steve Harvey, joka tunnetaan myös elokuvista You Got Served, Madea Goes to Jail ja Think Like a Man.