Rakkautta 5 800 vuoden takaa – arkeologit löysivät syleilevän pariskunnan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kreikkalaiset arkeologit löysivät miehen ja naisen luurangot maan alta. Pariskunta on kuollut 5.800 vuotta sitten, mutta he ovat edelleen tiukasti syleilyssä. Pariskunnan hauta löytyi Kreikan eteläpuolelta.

Pariskunnan ylöskaivamisessa mukana ollut tutkija Anastassia Papathanassiou on Associated Press -lehden kirjoittaman julkaisun mukaan löytänyt luurangot jo vuonna 2013. Luurankojen tutkimiseen on mennyt kauan aikaa ja löydöksestä tehtiin julkinen vasta viime viikolla, kun tulokset luurankojen sukupuolista saatiin selville.

Papathanassiou kertoi löydöksen olevan vanhin koskaan löydetty hauta. Mies ja nainen olivat kuollessaan noin 20-vuotiaita, mutta kuolinsyy ei ole vielä tiedossa. Dna-testejä jatketaan vielä, että saadaan selville olivatko mies ja nainen sukua toisilleen vai oikeasti rakastavaiset.