Kreikkalainen taiteilija tuunaa euroseteleitä – synkkiä kuvia jakoon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kreikkalainen taiteilija Stefanos on tehnyt näyttävän kannanoton maansa tilanteesta taiteensa kautta. Mies on nimittäin taiteillut euron seteleihin järkyttäviä piirrustuksia, joissa ihmisten kohtalo on lohduton. Seteleissä esiintyy viikatemiehiä ja kadulla makaavia ihmisiä.

Stefanos
Stefanos

Monet taloudellisessa ahdingossa olevat kreikkalaiset ovat menettäneet uskonsa tulevaisuuteen ja ennen kaikkea päättäjiinsä. Seteleihin piirretyt teokset kuvaavat karulla tavalla tunnetta, joka koskettaa monia. Monet EU:n kansalaisista ovat jo vaipuneet epätoivoon ja toivonpilkahdus paremmasta tulevasta alkaa hiipua.

Taiteilija Stefanos halusi tuunata seteleitä sen takia, että niissä esiintyvät kuvat eivät sellaisenaan anna realistista kuvaa EU:sta. Hän halusi muistuttaa siitä, millainen EU:ssa asuvien ihmisten tilanne on. Kuvien perusteella tilanne on erittäin synkkä. Mies haluaa jakaa sanomaansa ja toivoo, että hänen taiteilemat setelit leviävät ympäri Eurooppaa.

Stefanos
Stefanos
Stefanos
Stefanos
Stefanos
Stefanos