Tiesitkö tämän vasenkätisistä?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijat eivät ole saaneet vielä tähänkään päivään asti pitävää vastausta siihen, miksi joku on syntynyt oikea- tai vasenkätiseksi. Useimmat ihmiset ovat oikeakätisiä ja monia asioita opetetaankin lapsille olettaen, että he ovat oikeakätisiä.

Oikeakätisyys onkin melko yleistä, koska maailman väestöstä vain 10 – 15 prosenttia ovat vasenkätisiä. Verkossa on julkaistu hauska video, jossa on huvittavaa näppitietoa vasenkätisistä. Videolla kerrotaan, että esimerkiksi Angelina Jolie, Brad Pitt ja Oprah ovat vasenkätisiä ja Queensin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kollikissat ovat yleensä vasenkätisiä.

Vasenkätiset ovat myös yleisesti parempia videopeleissä, he suuntautuvat graafisille ja taiteellisille aloille ja valmistuneista vasenkätisistä 10 – 15 prosenttia päätyy rahakkaampiin työpaikkoihin kuin oikeakätiset. Vasenkätisille on jopa oma kansainvälinen merkkipäivä 13. elokuuta.