Tässä tulevaisuuden menopelit: AirBoard ja AirWheel tulevat!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Elektronisia kulkuvälineitä kehittelevä ja valmistava yritys AirWheel on lanseerannut markkinoille uudet menopelit. Vaikka ideana yksipyöräinen AirWheel ja kaksipyöräinen AirBoard eivät ole uusia, ovat kulkuvälineiden viimeisimmät versiot vuosia kestäneen kehitystyön tuloksia.

Menopelejä on vuosien varrella paranneltu ja viimeisimpien kulkupelien testikäyttäjät ovat olleet tyytyväisiä. Kevyen liikenteen väylille sopivat kulkuvälineet AirWheel ja AirBoard kiitävät tiellä jopa 20 kilometrin tuntinopeudella. Molempia välineitä ohjataan omalla tasapainolla.

Valmistajan mukaan AirBoard on nerokas yhdistelmä Segwaytä ja skeittilautaa. AirWheelillä tai AirBoardilla koulu- tai työmatka taittuu nopeasti. Koska menopelit sisältävät akun, täytyy niitä muistaa ladata käytön jälkeen. Helppokäyttöinen AirBoard kulkee mukana, sillä kulkuväline painaa alle 10 kiloa.

Laitteiden myynti on lähtenyt nousuun ja useita stunttivideoita on julkaistu netissä. Tasapainoilua vaativat kulkupelit ovat testikäyttäjien mukaan helppokäyttöisiä, vaikka niissä seistessä ei saakaan tukea mistään. Suomen kesässä AirBoard ja AirWheel olisivat varmasti käteviä menopelejä. Saa nähdä, näkyykö näitä välineitä pian myös Suomen katukuvassa.