Nuori kaunotar synnyttää ensimmäisen marsilaisen?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brittiopiskelija Maggie Lieu on tullut valituksi 100 ihmisen joukkoon, joita koulutetaan tehtävään, jonka päämääränä on Marsiin muuttaminen. Mars One -tehtävään hakenut Lieu on tietoinen, että tehtävän suorittaakseen hän saa pelkän menolipun Marsiin.

Maggielle valituksi tuleminen on suuri kunnia. Metro-lehden mukaan neitokaista koulutetaan tehtävään kymmenen vuoden ajan ja vuodesta 2024 lähtien Marsiin lähetetään uusia asukkaita parin asukkaan erissä. Lieu on omistautunut tehtävälleen ja hän ei malta odottaa elämää Marsissa.

Maggie kertoi, että hän ei ole sulkenut pois haaveitaan perustaa perhettä. Lieu on tietoinen, että synnyttäminen Marsin olosuhteissa on suuri riski planeetan pienen painovoiman takia. Maggie on sitä mieltä, että se ei ole este yrittämiselle.

Hänestä on mielenkiintoista ajatella, että jonain päivänä hänestä voisi tulla ensimmäisen marsilaisen äiti. Lieu on suhtautunut tehtävään avoimin mielin ja neitokainen muistuttaa, että vaikka hän ei koskaan palaa Marsista takaisin on hän huojentunut siitä, että yhteydenpito planeettojen välillä on mahdollista. Mikäli Maggien suunnitelma toteutuu, saattaa hänestä todella tulla ensimmäisen marsilaisen äiti.