Tatuointi voidaan tulevaisuudessa poistaa voiteella – kivuttomasti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tatuoinnin ottamista yleensä harkitaan jonkin aikaa, ennen kuin se käydään ottamassa ihoon. Moni ottaa tatuointeja kuitenkin hetken mielijohteesta ja katuu niitä myöhemmin. Tatuoinnin poistattaminen laserhoitojen avulla on kallista ja kivuliasta, mutta onneksi kehitteillä on uusi tapa poistaa tatuointeja.

27-vuotias Alec Falkenham on kehitellyt voiteen, joka poistaa tatuoinnin värin kivuttomasti. Voiteen nimi on Bisphosphonate Liposomal Tattoo Removal. Kun ihoa tatuoidaan, ihon kahdet erilaiset makrofaagit alkavat reagoida. Toinen korjaa ihoa ja vie väriä pois, jolloin tatuointi hiukan haalistuu. Toinen mikrofaagi antaa värille periksi, imee sen itseensä ja jumiutuu syvälle ihoon. Jumiutuneet makrofaagit muodostavat näkyvän tatuoinnin.

Falkenhamin kehittelemä voide tähtää mikrofaageihin, jotka ovat imeneet värin. Voide tunkeutuu niihin, imee värin itseensä ja kun uudet mikrofaagit tulevat poistamaan voidetta soluista ne vievät samalla myös väripigmentit mukanaan.

Voide ei ole vielä markkinoilla, mutta Alecin tutkimusta valvova Andrea McCormick on kommentoinut Dal News -sivuston mukaan, että tutkimus on tuottanut todella hyviä tuloksia ja voiteen kehitteleminen on jo erittäin pitkällä. Seuraavan kehittelyvaiheen jälkeen markkinoillevienti alkaa tulla aiheelliseksi.