Kalastajan neronleimaus – kamiina selässä lämmittämässä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Serbialaisen pikkukaupungin joen rannalla kalasteleva Aleks Mijatovic on erikoinen näky. Miehellä on nimittäin aina mukana kalastuspuuhissaan kamiinasta tehty selkäreppu. Miehen mielestä reppu on nerokas keksintö, sillä sen avulla hän pysyy lämpimänä.

Kun muut kalastajat luovuttavat puuhansa ollessaan kylmissään, jatkaa Aleks iltamyöhään reppunsa ansiosta. Mijatovic on kertonut, että hän käyttää reppunsa lämmittämisessä hiiltä. Jos kalastajalla tärppää, voi hän tarvittaessa myös paistaa kalansa kuumalla repullaan.

Daily Mail -lehden mukaan Aleks on keksinnöstään ylpeä, sillä se on erittäin monikäyttöinen. Tee-se-itse -repun tekemiseen meni Mijatovicilla yksi viikonloppu. Hän rakensi repun romumetallista. Vaaralliselta näyttävä viritelmä on toistaiseksi toiminut siinä käyttötarkoituksessa, johon Aleks sen nikkaroi ja se on pitänyt miehen lämpimänä kylmillä kalastusreissuilla.