Lumitemppu leviää verkossa – kiehuva vesi sataa lumena maahan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ulkomailla yllättävän kylmät pakkaskelit ja isot lumimyrskyt ovat hämmästyttäneet ihmisiä. Nyt joku on keksinyt hauskan lumitempun, joka on lähtenyt leviämään sosiaalisissa medioissa räjähdysmäisesti. Tempussa ihmiset ovat ulkona pakkaskelillä ja heittävät ilmaan kiehuvaa vettä.

Vesi muuttuu heti höyryksi ja sataa valkoisena maahan. Ihmiset kokevat tekevänsä siis lunta. Tämä niksi on huvittanut monia ihmisiä kokeilemaan temppua ja kuvaamaan sen, mutta myös tapaturmia on sattunut palovammojen muodossa.

Tapaturmista ja vahingoista viisastuneina Twitteristä löytyykin jo paljon ohjeita tempun tekemiseen ja siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon. Ensinnäkin ulkona täytyy olla tarpeeksi pakkasta tempun onnistumisen takaamiseksi, mikä kannattaa testata aluksi pienellä määrällä kiehuvaa vettä. Toiseksi kannattaa aina varmistaa tuulen suunta ennen kuin kiehuvaa vettä aletaan heittämään ilmaan.

This is badass #boilingwater

Video, jonka Irvin Bustos (@_ill_be_your_batman) julkaisi

What else can you do when it's -10 degrees outside? #cold #puremichigan #freezing #boilingwater

Video, jonka Adam Jensen (@adamrjensen) julkaisi

@jessarnett1 @matthewwaring #-25 #boilingwater #southernontario #cantwaitforsummer #science

Video, jonka mark arnett (@marnett86) julkaisi

This is what happens when you throw a pot boiling water on an extremely cold day.

Video, jonka njmom151 (@njmom151) julkaisi

Smoke screen #science #boilingwater #awesome

Video, jonka Patrick Tighe (@patty_shack_) julkaisi