Oletko tehnyt pastaa väärin? Kokki paljastaa yleisimmät virheet

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ammattikokki Andrew Carmellini on tehnyt kokkausvideon, jossa opastetaan tekemään pastaa oikeaoppisesti. Video on julkaistu Chow-kanavalla ja siinä perehdytään suurimpiin virheisiin, joita pastaa valmistettaessa tehdään.

Carmellinin mukaan tyypillisiä virheitä on, että keitetystä pastasta kaadetaan keitinvesi pois ja pasta huuhdellaan. Kokki ei myöskään ymmärrä, miten joku voisi nauttia pastasta, jossa kylmän ja nihkeän pastan päälle kaadetaan kastiketta. Hänen mielestään kaikki kuuluu sekoittaa keskenään.

Carmellini opastaa, että keitetty pasta siirretään kattilasta siivilän avulla suoraan kastikkeen sekaan. Joukkoon kaadetaan myös keitinvettä, joka tekee koostumuksesta pehmeämpää. Mies kertoo, että ruoan sekaan kannattaa sen jälkeen lisätä vielä voita, öljyä, yrttejä ja juustoa.

Miehen oppeja noudattamalla voi tehdä tavallisesta pasta-ateriasta taivaallisen herkullista. Virheellisestikin valmistettu pasta voi olla hyvää, mutta miksi tyytyä siihen, kun oikeaoppisella tavalla siitä voi tehdä huippuherkullista?