Pandapuistossa täysi rähinä päällä – melkoinen näky

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinassa Wolongin luonnonpuistossa on kuvattu huvittava rähinä videolle. Puistossa asustelevat pandakarhut olivat alkaneet mellastaa keskenään. Luonnonpuistossa asuu useita pandoja ja niiden toivotaan lisääntyvän keskenään.

Suloisten pandakarhujen ruokailupaikalla oli syttynyt mellakka ja pandat painivat keskenään. Videolta on nähtävissä, että rähinöitseminen oli leikkimielistä vaikka otteet olivat melko rajuja. Luonnonpuistossa vieraillut on lisännyt videon pandojen hassusta mellastamisesta nettiin.

Vaikuttaisi siltä, että luonnonpuiston rauhassa pandat saavat elää suhteellisen rauhassa ja niistä pidetään huolta. Henkilökunnan mukaan pandat ovat yleensä erittäin rauhallisia ja ne nähdään usein vain lepäämässä ja mutustamassa bambuja.

Pandojen leikkimielisessä kinastelussa oli kyse ryhmähierarkian selvittämisestä. Pandat selvittivät rähinöimällä mikä on heidän paikkansa karhujen yhteisössä. Vahvin karhuista on yhteisön hierarkiassa korkeimmassa arvossa. Rähinän jälkeen rauha valtasi jälleen puiston ja jokainen pandoista tiesi paikkansa muiden keskuudessa.