Taaperon sinnikkyys vailla vertaa – oppi kävelemään jalkaproteesilla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Minnesotalaisella taaperolla Vincent Lynickillä oli syntyessään harvinainen poikkeama jalassaan. Pienokaisen toisesta jalasta nimittäin puuttui kokonaan sääriluu. Vuoden iässä pikkumies joutui leikkaukseen, jossa hänen toinen jalkansa amputoitiin polvesta alaspäin.

Pienokaisen vanhempien iloksi poika toipui leikkauksesta nopeasti. Wiggle Your Toes -hyväntekeväisyyssäätiön varoilla pojalle räätälöitiin pieni jalkaproteesi, jolla Vincent voisi opetella kävelemään. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta pikkumies lopulta oppi kävelemään aivan kuten muutkin hänen ikäisensä pikkuiset.

Vanhemmat ovat olleet riemuissaan siitä, että Vincent on oppinut tasapainottelemaan jalkaproteesinsa kanssa ja nykyään hänen liikkumisensa on jopa vauhdikasta. Daily Mail -lehden mukaan pojan tarina on kaunis osoitus pienten lasten sinnikkyydestä ja jalkaproteesin ansiosta vanhemmat joutuvat vielä jonain päivänä juoksemaan reippaan pikku-Vincentin perässä.

Julkaisu käyttäjältä Wiggle Your Toes.