Poliisikoiralla upea erikoistaito – tämän kun oma koirakin oppisi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Poliisikoiriksi koulutetut saksanpaimenkoirat ovat monesti hyvin älykkäitä ja oppivat monia taitoja koulutuksensa aikana. Arkistoista löytyi hauska video, jossa poliisikoiralle on opetettu vähän epätavallisempi, mutta käytännöllinen taito.

Videolla poliisikoira on poliisin kanssa ulkona autosta ja koira makaa parkkipaikan asfaltilla. Poliisi antaa koiralle käskyn mennä autoon ja se tekee työtä käskettyä. Poikkeuksellisesti kukaan ei ole avaamassa koiralle auton ovea vaan se saa sen itse auki.

Koira hyppää auton sisälle ja oven sisäpuolelle on kiinnitetty köydestä tehty lenkki ilmeisesti koiraa varten. Se ottaa lenkistä hampaillaan kiinni ja vetää oven perässään kiinni. Kuvaustiimi alkaa hurraamaan ja videolla näkyvä poliisi kommentoi hauskasti, että kuvaajat eivät sitten saa julkaista videota YouTubessa.