Auringosta Jupiteriin valonnopeudella – upea video avaruudesta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Arvostettu taiteilija, suunnittelija ja kuvittaja Alphonse Swinehart on julkaissut kiehtovan videon matkustamisesta avaruudessa. Tarkkaan lasketulla ja suunnitellulla videolla nähdään matka Auringosta Jupiteriin valonnopeudella.

Videon pituus on sekunnilleen sen verran, mitä matka todellisuudessakin kestäisi. Taakse jäävien planeettojen koot ja radat ovat huolellisesti laskelmoitu videolle. Upea tuotos näyttää realistisesti, miltä näkymä avaruusmatkailijalle näyttäisi.

On yllättävää ja mielenkiintoista nähdä kuinka pieneksi Aurinko jää Jupiterista katsottuna. Aurinkokunnan viides planeetta Jupiter on Auringosta 778 412 010 kilometrin päässä, joten kauas kaukaisuuteen jäävä Aurinko näkyy Jupiteriin vain pienenä valopilkkuna. Swinehart on tehnyt erinomaista työtä videon toteutuksessa ja sen katsominen on kerrassaan kiehtova kokemus.